Pagina's

maandag 24 september 2012

° etappe 82 - 30km naar Portomarin

Ik heb nog een mooi gedichtje toegestuurd gekregen van de Cois, 't Is in het Spaans maar er is een vertaling bij .....


Caminante Todo pasa y todo queda, pero lo nuestro es pasar, 
pasar haciendo caminos caminos sobre la mar. 
Caminante, son las huellas el camino, y nada más, 
caminante, no hay camino, se hace camino al andar.
Al andar se hace camino, 
y al volver la vista atrás se ve la senda que nunca se ha de volver a pisar. 
Caminante, no hay camino, sino estelas en la mar. 

Reiziger Alles gaat voorbij en alles blijft, maar ons lot is voorbijgaan, voorbijgaan en wegen maken, wegen over de zee. (v/h leven) Reiziger, je sporen zijn de weg, en niets meer, reiziger, er is geen weg, je loopt en maakt de weg. Al lopende maak je de weg en als je achteruit kijkt zie je het pad dat je nooit meer opnieuw zult betreden. Reiziger, er is geen weg maar slechts schuimsporen op de zee. 

Het begint nu echt te korten. Vandaag ben ik kilometerpaal 100 voorbijgestapt. Het was een heel mooie etappe maar het weer zat echt niet mee. Stormweer met vele rukwinden. Hoe je het ook probeert, je kan je jezelf niet drooghouden in die gutsende regen. Ik mag nochthans niet klagen, het was lang geleden dat ik nog regen gehad heb. 

Mooie bossen heb ik doorkruist waarbij je soms het gevoel kreeg dat er zo meteen een dinosaurus achter de bomen kon uitspringen. Eewenoude eikenbossen waar de stammen tot sprookjesachtige vormen zijn gegroeid. Jurassic Park in Spanje. Heel mooi maar ook erg vermoeiend. Constant klimmen en dalen op die zandwegen en nu met die regen waren de rotspaden vervaarlijk glibberig. 

Het is hier in Galicië een heel ander Spanje. Ander klimaat, andere natuur, andere taal ... zo verschillend van Castilië y Leon. Lynn, het madameke uit Florida werd vandaag onderweg hardhandig aangepakt door een verkoper. Hij dwong haar om haar credencial af te geven om er een stempel op zetten. Hij had haar wijsgemaakt dat ge 2 stempels per dag moest hebben om je certificaat te krijgen in Santiago. Den bruut trok haar zijn winkel binnen aan haar rugzak. We hebben het niet gezien maar even verder zat ze ons op te wachten om haar verhaal te doen. De Christian wou er al direct naartoe om hem een lesje te leren. Ach wat haalt het uit ? Vroeg of laat heeft hij wel eens een verkeerde voor. 

Vandaag nog eens in een reuze albergue aangekomen. Ik denk wel 200 bedden maar het is allemaal netjes georganiseerd. Danielle tegengekomen de Canadase madam, ook den Joe teruggezien, die hadden we het laatst in Burgos gezien. Iedereen begint aan de laatste loodjes nu. Die zijn zoals men beweert wel eens het zwaarst. Ook zijn er in Sarria veel 100km pelgrims gestart. Allemaal nieuwe outfits, als ik er naast ga staan ben ik precies een clochard. Binnenkort kan ik terug naar de beschaafde wereld. 

Voor Annick begint het zwaar te worden nu ook het slechte weer zijn intrede heeft gedaan in België. Einde van een zomer op weduwschap. Alles is vergankelijk.

reactie (1)
caminante de tekst van "Caminante" is op muziek gezet door Rembert De Smet, bekend van 2 belgen en Esta Loco en in vlaanderen een bescheiden hit geweest. We hebben de cd thuis, als je hem eens wil lenen vraag hem dan maar aan Marina. groetjes 
Rudi 23-09-2012 om 20:56 geschreven door Rudi



Created with flickr slideshow.

Geen opmerkingen: